Wednesday, 8 November 2017

LAPTOP SLOW MACAM KURA-KURA





Artikel ini mengisahkan customer datang ke cawangan OK Computer Solution  mengadu aptop slow macam kura-kura bak kata beliau

Beliau banyak menggunakan heavy software untuk kerja beliau, tapi dengan masalah slow laptop beliau menyebabkan kerja beliau ambil masa yang lama untuk disiapkan

Jadi apabila kami berbincang dengan beliau untuk upgrade ke ssd, beliau nyatakan bajet beliau dan daripada bajet tersebut kami dapat upgrade hdd lama ke ssd yang 5x lagi laju berbanding hdd




Ketahui cara pasang SSD pada MacBook




Bagi yang berada di kawasan Taiping Perak
OK COMPUTER SOLUTION TAIPING

Gerai no 20(atas), Terminal Bas Ekspres Kamunting, 
Jalan Stesyen, 34600 Kamunting, Taiping Perak.

1 minit dari KFC Kamunting 
3 minit dari Masjid Kamunting 
5 minit dari Aeon Taiping 
10 minit dari Exit Tol Taiping Utara

HOTLINE 
0125445431

WHATSAPP: 
https://tinyurl.com/OKComputerSolutionTaiping

waktu operasi setiap hari kecuali JUMAAT, bermula jam 9:00pg higga 6:30ptg

Penulis

BERSIH, SUCI, BERKILAT MACBOOK



Artikel ini mengisahkan customer datang ke cawangan OK Computer Solution  mengadu fan macbooknya bunyi macam kipas kapal terbang, jadi kami buat full diagnose dapati habuk banyak pada fan macbook beliau

Jadi kami suggest untuk servis macbook beliau sebab teruk sangat habuk macbook beliau, lepas servis Alhamdulillah tiada bunyi kipas kapal terbang dah

Bagi yang berada di kawasan Taiping Perak
OK COMPUTER SOLUTION TAIPING

Gerai no 20(atas), Terminal Bas Ekspres Kamunting, 
Jalan Stesyen, 34600 Kamunting, Taiping Perak.

1 minit dari KFC Kamunting 
3 minit dari Masjid Kamunting 
5 minit dari Aeon Taiping 
10 minit dari Exit Tol Taiping Utara

HOTLINE 
0125445431

WHATSAPP: 
https://tinyurl.com/OKComputerSolutionTaiping

waktu operasi setiap hari kecuali JUMAAT, bermula jam 9:00pg higga 6:30ptg

Penulis

Tuesday, 7 November 2017

MACBOOK UPGRADE OSX SIERRA



Artikel ini mengisahkan customer datang ke cawangan OK Computer Solution  mengadu macbooknya langsung tak boleh masuk desktop selepes beliau sendiri upgrade ke sierra

Kami bertanya kepada beliau bagaimana beliau buat dan beliau ceritakan dari awal sampai akhir, dari apa yang beliau ceritakan kami dapat tangkap kesilapan yang beliau lakukan

Jadi kami kongsikan ilmu agar dapat beliau tahu kesilapan yang berlaku tak akan dibuat lagi, jadi harini kami format baru osx beliau sahaja

Bagi yang berada di kawasan Taiping Perak
OK COMPUTER SOLUTION TAIPING

Gerai no 20(atas), Terminal Bas Ekspres Kamunting, 
Jalan Stesyen, 34600 Kamunting, Taiping Perak.

1 minit dari KFC Kamunting 
3 minit dari Masjid Kamunting 
5 minit dari Aeon Taiping 
10 minit dari Exit Tol Taiping Utara

HOTLINE 
0125445431

WHATSAPP: 
https://tinyurl.com/OKComputerSolutionTaiping

waktu operasi setiap hari kecuali JUMAAT, bermula jam 9:00pg higga 6:30ptg

Penulis

FAN MACBOOK BERHABUK !!!




Artikel ini mengisahkan customer datang ke cawangan OK Computer Solution mengadu macbooknya sejak minggu lepas asyik dengar bunyi fan sahaja

Maksudnya sebelum ni bunyi fan takdela kuat sangat tapi sejak minggu lepas dengar sahaja bunyi kipas macbook

Jadi bila technician kami diagnose dapati habuk pada fan macbook beliau agak banyak. Ini menyebabkan fan beliau tak boleh normal run seperti biasa lalu akan mengakibatkan fan beliau akan run di maximum speed

Bagi yang berada di kawasan Taiping Perak
OK COMPUTER SOLUTION TAIPING

Gerai no 20(atas), Terminal Bas Ekspres Kamunting, 
Jalan Stesyen, 34600 Kamunting, Taiping Perak.

1 minit dari KFC Kamunting 
3 minit dari Masjid Kamunting 
5 minit dari Aeon Taiping 
10 minit dari Exit Tol Taiping Utara

HOTLINE 
0125445431

WHATSAPP: 
https://tinyurl.com/OKComputerSolutionTaiping

waktu operasi setiap hari kecuali JUMAAT, bermula jam 9:00pg higga 6:30ptg

Penulis

HABUK ! HABUK ! HABUK !!!


Artikel ini mengisahkan customer datang ke cawangan OK Computer Solution  mengadu cepat panas bila on lama. Kami dah tahu punca masalah macbook beliau sebab kami sudah banyak kali menyelesaikan masalah macbook cepat panas

Jadi kami buka macbook dan tunjuk pada beliau keadaan macbook pada beliau. 

BANYAKNYA HABUK !!! 😱😱😱

Ya betul, itulah punca utama untuk macbook serta segala jenis laptop yang menyebabkan macbook atau laptop korang cepat panas

Dah rasa laptop korang panas tak reti nak hantar servis? 
 😡😡😡

Bagi yang berada di kawasan Taiping Perak
OK COMPUTER SOLUTION TAIPING

Gerai no 20(atas), Terminal Bas Ekspres Kamunting, 
Jalan Stesyen, 34600 Kamunting, Taiping Perak.

1 minit dari KFC Kamunting 
3 minit dari Masjid Kamunting 
5 minit dari Aeon Taiping 
10 minit dari Exit Tol Taiping Utara

HOTLINE 
0125445431

WHATSAPP: 
https://tinyurl.com/OKComputerSolutionTaiping

waktu operasi setiap hari kecuali JUMAAT, bermula jam 9:00pg higga 6:30ptg

Penulis

MACBOOK PRO RETINA A1502 KEYBOARD REPLACEMENT !!!


Artikel ini mengisahkan customer datang ke cawangan OK Computer Solution mengadu macbooknya ada beberapa keyboard not function

Jadi bila kami bertanya kepada beliau, beliau mengaku yang sebelumnya ada pernah tumpah air pada keyboard beliau

Kami berpesan lain kali jangan makan atau minum depan laptop atau macbook, kalau tertumpah kan kena ganti keyboard yang baru. Ini nasib baik hanya keyboard yang rosak, cuba kalau air terkena pada motherboard, habis menangis nak kena repair motherboard 
 😭😭😭

Bagi yang berada di kawasan Taiping Perak
OK COMPUTER SOLUTION TAIPING

Gerai no 20(atas), Terminal Bas Ekspres Kamunting, 
Jalan Stesyen, 34600 Kamunting, Taiping Perak.

1 minit dari KFC Kamunting 
3 minit dari Masjid Kamunting 
5 minit dari Aeon Taiping 
10 minit dari Exit Tol Taiping Utara

HOTLINE 
0125445431

WHATSAPP: 
https://tinyurl.com/OKComputerSolutionTaiping

waktu operasi setiap hari kecuali JUMAAT, bermula jam 9:00pg higga 6:30ptg
Penulis

DONE FULL INSTALLATION LAPTOP !!!




Artikel ini mengisahkan customer datang ke cawangan OK Computer Solution  mengadu laptopnya bila buka internet terus keluar popup dan ada sesetengah software tak boleh pakai

Jadi untuk masalah beliau kami beritahu yang laptop beliau sudah dimasuk virus sebab dari apa yang kami nampak dari laptop beliau dah tahu laptop beliau memang banyak virus

Beliau beritahu yang beliau selalu download lagu dari internet, jadi kami beri nasihat apabila nak download dari internet pastikan download lagu sahaja, jangan download software yang tiba-tiba popup

Beliau berjanji akan buat apa yang kami suruh
 👍👍👍


Bagi yang berada di kawasan Taiping Perak
OK COMPUTER SOLUTION TAIPING

Gerai no 20(atas), Terminal Bas Ekspres Kamunting, 
Jalan Stesyen, 34600 Kamunting, Taiping Perak.

1 minit dari KFC Kamunting 
3 minit dari Masjid Kamunting 
5 minit dari Aeon Taiping 
10 minit dari Exit Tol Taiping Utara

HOTLINE 
0125445431

WHATSAPP: 
https://tinyurl.com/OKComputerSolutionTaiping

waktu operasi setiap hari kecuali JUMAAT, bermula jam 9:00pg higga 6:30ptg

Penulis