Monday, 11 November 2013

Repair Screen dan Motherboard Laptop Macbook Pro


Repair Screen dan Motherboard Laptop Macbook Pro


Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Maaf keadaan skrin sebelumnya tidak dapat ditunjuk kerana Macbook ini tak boleh nak ON langsung. 
So, masalah kepada Macbook Pro ini ada dua :
1. Motherboardnya rosak.
2. Skrin hanya menunjukkan Display separuh sahaja.

Punca :
1. Terhempas di atas lantai yang solid.

Kesan :
1. Adapter/charger Macbook ini pun turut rosak.

Ini gambar selepas 'motherboard' dan skrin Macbook ini berjaya dibaiki dan ditukar kepada yang baru.



Yang sebelah tu skrin lama yang rosak tu la.

Ok sekarang ni anda mesti tertanya-tanya berapa kos untuk kesemua ini kan?
Mesti ada beranggapan amat mahal dan dengan kami tidak lah mahal, tidak pula murahnya tetapi berbaloi lah.

Kosnya adalah separuh dari harga yang ditawarkan oleh Apple's Centre

Ini perkara biasa bagi pengguna Apple's brand kerana pada mula-mula beli dulu pun amat mahal.
Ok, itu sahaja. Tuan Macbook ini amat berpuas hati kerana laptopnya kembali seperti yang baru. Thumbs up!!

artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, macbook pro, motherboard

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.