Tuesday 20 May 2014

REPAIR SCREEN DEPAN MATA

REPAIR SCREEN DEPAN MATA

Repair Skrin Lenovo G405 14.0" inciJenis Laptop: Lenovon G405

Jenis Skrin: ORIGINAL 14.0" inci LCD High Definition (HD)

Jenis Kerosakan: Skrin Putih

Punca Kerosakan: Penggunaan Melebihi Jangka Hayat (3000 jam)

Tempoh Pembaikan: 10 minit +-

Tempat: OK COMPUTER SOLUTION DAMANSARA PERDANA,OK COMPUTER SOLUTION UIA GOMBAK ,OK COMPUTER SOLUTION NILAI,OK COMPUTER SOLUTION TAIPING ,OK COMPUTER SOLUTION SHAH ALAM ,OK COMPUTER SOLUTION PD.

Catatan: 

Kami menyediakan khidmat repair skrin di tempat anda
di sekitar Lembah Klang.
Sama ada di pejabat atau di rumah anda.
McDonalds, Pertronas, Caltex, atau di mana-mana sahaja, janji anda berpuas hati!

Lain-lain Lenovo G455 yang telah kami baiki


Sila baca sebelum anda menukar skrin dengan kami 


it repair   
Screen merupakan perkara penting untuk sesebuah laptop. anda setuju?. Apabila menghadapi masalah LCD / LED screen anda rosak, diminta untuk anda berhati-hati untuk membeli atau menukar LCD/LED screen baru. 

Bagaimana screen LCD/LED boleh rosak.

Setiap screen mempunyai jangka hayat yang telah ditetapkan bagi sesebuah LCD/LED screen. Selalunya dalam 3000 hingga ke 4000 jam (bagi screen baru dan original).

Bila sampai jangka hayatnya, dari situ lah bermulanya screen menjadi kabur, berbelang-belang, tidak mengeluarkan gambar, berwarna putih, ada gambar tapi tiada lampu, green screen, blind screen dan macam-macam lagi.

Pengalaman kami telah mendapat 70% customer yang screen-nya pecah kerana berlaku insiden-insiden yang tidak disengajakan. Contohnya letak objek-objek yang keras di antara screen dan keyboard dan akibat cuai, terus lipat laptop kemudian screen menjadi retak.

Selain dari pada itu terjatuh, kanak-kanak kecil bermain dan banyak  kemungkinan lagi. Jadi apabila sudah rosak, pastinya perlu di tukar.

it repair


it repair


it support


Kenapa anda perlu tukar kepada screen yang ORIGINAL.

Disini kami menegaskan pada anda, jangan sebab nak tukar screen anda tidak fikir tentang kualiti screen itu.

Sebab screen amat penting bagi sesebuah komputer atau laptop. Tiada screen tidak bermakna bagi komputer atau laptop.

Jangan mudah tertipu dengan screen yang berharga murah. Kerana anda akan tertipu dengannya. Gejala penipuan screen kini sudah beleluasa. 

Ramai orang di luar sana telah tertipu. Screen yang di tukar itu bukannya screen yang baru sebaliknya, screen yang telah rosak secara halus yang tidak mudah untuk di kesan. Ianya kedengaran too good to be true. Screen tersebut seperti;

-Screen refurbish

boleh juga dipanggil sebagai screen recond. Ianya ialah screen yang telah rosak, dibaiki semula dan dijual kepada pengguna yang lain. Jangka hayat 2 hingga 3 bulan

Screen ini sukar di kenal pasti cuma yang betul-betul pakar sahaja yang boleh mengenalinya.

Sindiket yang terbesar dan berleluasa di Malaysia. Pihak berkuasa tidak mengambil apa-apa tindakan. Penipuan jenis ini paling banyak berlaku kepada pengguna.

Harga screen ini biasanya 1/2 daripada harga pasaran. Kerana kosnya sangat murah.

-Secondhand
Perkara ini selalu berlaku pada customer kami. Screen yang secondhand dikatakan baru. 

Ianya mungkin datangnya dari barangan curian ataupun diambil daripada laptop lama yang bahgian lain telah rosak.

Jangka hayatnya mungkin tinggal lagi 1000 hingga 1500 jam.

-kualiti yang rendah
Screen seperti ini harganya tidak jauh beza dengan yang original. perbezaanya didalam lingkungan RM20 hingga RM30.

Tetapi kualitinya jelas ketara kelihatan. Gambar yang dihasilkan kabur dan tidak jelas walaupun masih boleh dilihat.

Amat rugilah jika anda berkira dengan harganya dengan keadaan kualitinya yang amat menyedihkan.

Jangka hayatnya di dalam lingkungan 500 hingga ke 1000 jam.

Banyak syarikat atau kilang yang boleh membaiki screen tetapi, screen akan mudah untuk rosak. Mereka hanya mengambil kesempatan kepada pengguna.

it help


it help


it support


Apa yang anda perlu lakukan.

Bagi anda yang perlu menukar screen laptop anda, kami syorkan anda mendapatkan screen yang benar-benar baru dan bukannya second hand.

Banyak customer yang datang kepada kami mengadu kepada kami bahawa mereka baru sahaja menukar screen mereka di tempat lain. Tidak sampai sebulan screen sudah rosak. 

Apabila kami periksa tentang tarikh pembuatannya ia memang terbukti bukan yang baru. 

Keadaan ini amat tidak di senang oleh kami dengan gejala sebegini. Keadaan ini telah menyebabkan industri teknologi maklumat menjadi rosak kerana nya.

Oleh pada itu. Kami menegaskan anda untuk membeli atau menukar screen LCD/LED kepada yang pembekal yang benar-benar telah di perakui kualitinya. 

Jangan mudah terpedaya dengan harga yang telah de rundingkan. Jika ianya murah mesti ada udang di sebalik batu. Well, If you pay peanuts, you get monkeys.

Berhati-hati daripada ditipu oleh pengkhianat IT di luar sana. Anda pasti mahu menggunakan screen yang terbaik betul?. Jangan baziri wang anda dengan menukar screen berkali-kali. Kami di OK Computer Solution amat prihatin tentang pelanggan kami.

pc computers


lap top


lap top


laptop repair

artikel ini adalah mereka yang untuk mencari tentang repair screen, how to repair screen laptop, repair screen laptop, repair laptop screen, repair laptop, laptop repair, laptop screen, laptop screen repair, lcd crack, lcd screen, led crack, laptop led screen, led laptop screen, Lenovo, G455, Lenovo G455, ok computer solution 
Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

No comments:

Post a Comment